HTML

Pár évvel ezelőtt, volt szerencsém dolgozni a Magyar Nemzeti Galériában, azóta ez a hely, és környéke a szívembe lopta magát. Amikor csak tehetem, eljövök ide. Ma itt jártam, szűk családi körrel. Gyalog mentünk fel.

Alagút

Sikló

Turul madár

Habsburg kapu (neobarokk kovácsoltvas)

A Galériában most tartó időszaki kiállítást szerettük volna megnézni. Ez a tervünk meghiúsult, ugyanis a kiállítást 18 éven felüliek nézhetik meg. Na, nem engem néztek 18 éven alulinak (sajnos)…….velünk volt egy kiskorú. A kiállítás címe: „Magyar Ropszódiák”, Félicien Rops, (1833-1898) a belga szimbolizmus mestere. Utána néztem: 1879-ben Magyarországon járt. Lelki hazáját vélte megtalálni a határtalan, vad Alföldben. Művei jelentős részét képezik erotikus rajzai, rézkarcai, amelyek helyenként pornográfiába hajló nyíltsággal ábrázolják a szexualitást (érdekes lehet......most aztán, remélem kellően felkeltettem minden 18 éven felüli figyelmét! Bővebb info.: www.mng.hu).

Elhatároztuk, mivel az idő, kicsit borús ugyan, de kellemes, sétálunk a várnegyedben.

Mátyás kútja

Egyszer csak megjelent a "Meseautó-01" (ez volt a rendszámán), érdekessége a néger sofőr

Oroszlános udvar bejárata

Béke (Történeti Múzeum bejárata előtt)

A Szentháromság térre érve megjelent a "Meseautó-02"

Mátyás templom

Halászbástya

Szent István szobor

Persze, ez még nem minden.....

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyilvanosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr282431723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása